Technik kelner

W przypadku lokali gastronomicznych najważniejszą postacią po szefie kuchni jest kelner, który wraz z wystrojem i smakiem serwowanych potraw tworzy klimat restauracji.

Absolwent przygotowany jest do:

  • sporządzania i serwowania napojów oraz atrakcyjnego i widowiskowego przyrządzania drinków
  • organizacji sprzedaży i zarządzania barem
  • wykonywania czynności związanych z obsługą gości, planowania i organizowania
  •  obsługi przyjęć okolicznościowych
  • doradzania gościom potraw i napojów
  • aranżacji sali oraz miejsc dla gości
  • stosowania elementów protokołu dyplomatycznego podczas obsługi gości
  • obsługi elektronicznych urządzeń rejestrujących i kas kelnerskich

W programie praktyk elementy sztuki barmańskiej.

Możliwość zatrudnienia:

  • restauracje
  • kawiarnie
  • pensjonaty
  • domy wczasowe
  • zakłady gastronomiczne prowadzone przez hotele
  • statki, promy
Nie czekaj, pobierz wniosek już teraz!